Speel vrij

Voor wie is het bedoeld?

 

Je bent al een tijd bezig op je instrument. Je hebt daarbij veel geleerd. Misschien wil je van spelen je beroep maken, of ben je al jaren beroepsmusicus. Maar er is een kink in de kabel gekomen. Je bent ontevreden met je klank, met je techniek, je gaat niet meer vooruit. Blessures manifesteren zich of liggen op de loer.

Hoe kom je hier uit en hoe vind je de weg naar vrij en plezierig spelen weer?
Hierbij kan ik behulpzaam zijn.

Speel Vrij is een traject op maat voor mensen die zijn vastgelopen op hun instrument. In een aantal bijeenkomsten nemen we diverse zaken onder de loep: ik observeer hoe je speelt en hoe je klinkt. We benaderen je situatie zowel vanuit je muzikant-zijn als je mens-zijn. Samen kijken en voelen we waar de blokkade zit en waar deze vandaan komt. Ik werk vanuit je lichaamsgevoel. Van daaruit zoeken we naar de schoonheid van de klank. Het gaat erom optimaal te genieten van wat je hoort en doet.

Ik heb een open, liefdevolle houding en ik ben duidelijk.
Van jou vraag ik de bereidheid om naar je relatie met je instrument te kijken, de bereidheid om het totale plaatje te willen zien.

Hoe kan ik een Speel Vrij – traject gaan volgen?

 

Je kunt zelf contact met mij opnemen en een afspraak maken voor een intake. Na de intake heb ik 2 consulten nodig om goed in te kunnen schatten in welke richting de oplossing ligt en langs welke weg je die kunt bereiken. Als het nodig is, verwijs ik je door, maar we kunnen ook samen een traject gaan doorlopen. Soms hebben mensen na een poosje behoefte aan een herhalingsbijeenkomst. Dat kan altijd.

Je muziekdocent kan je adviseren een Speel Vrij-traject te gaan volgen. Er vindt dan overleg en afstemming met hem of haar plaats. De adviezen uit het Speel Vrij-traject komen terug tijdens je muzieklessen..

Voor aanmelding en meer informatie kunt u persoonlijk contact opnemen, hiervoor vindt u mijn gegevens op de pagina ‘Contact’.

 

Reactie

Als volwassene van 40 + viool leren spelen, waar begin je aan? Of als je nog een dapper kindje bent met armen en benen nog net niet op de goede plek voor een viool?

Lichamelijk leek er bij mij al van alles vast te gaan zitten. Hoe kon ik dat weer vrij krijgen om oorstrelende klanken uit een stuk hout met snaren te krijgen? Als daar ook nog allerlei spanning van het moderne maatschappelijke werk bijkomt ( ik ben huisarts), kon ik dan na een dag werk toch vioolles krijgen, en weer even Vrij Spelen?

Toegegeven, het is niet makkelijk. Maar met Tiny Posch heb ik ontdekt dat het wel kan!

Met de moed om nieuwe wegen uit te proberen tijdens de les, eerst op viool, later altviool (mijn vingers hebben ruimte nodig!) heb ik leren spelen. In een orkest, een strijkkwartet. En tijdens de voorspeelavonden met andere leerlingen zag ik de kinderen glunderen als ze wel alleen durfden Vrij te Spelen!

Muziek maken blijft met alle technische en muzikale wetten toch ook echt Spelen. Als je als leerling en als docent elkaar kunt vinden, dan kun je met Tiny wat verder komen dan je denkt.

Jos Dries